Šorīt, braucot tramvajā, lasīju SHAPE, un mani "paķēra" viena ņammīgi laba bilde...Tad, nu, izdomāju pati pamēģināt uztaisīt un, lūk, rezultāts
Nepieciešams:
- 100 g sviesta/margarīna (es dodu priekšroku sviestam)
- 50 g šokolādes
- 80 g cukura
- 1 tējkarote vanilīncukura
- 2 olas
- 2/3 glāzes miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 2 ēd.k. piena
- 20 g kokosriekstu skaidiņu (var arī vairāk)
- 1 tējkarote kakao (nav obligāti)
- šoko mērce
Kas jādara?
(iesaku vispirms pārlasīt visus norādījumus un tad tikai ķerties pie gatavošanas :))
- Sasmalcinātu šokolādi ūdens peldē izkausē
- Sviestu, cukuru, vanilīncukuru un mazu šķipsniņu sāls saputo
- Pievieno istabas temperatūrā paturētas olas (vienu pēc otras, nevis abas uzreiz)
- Pievieno miltus, cepamo pulveri
- Iemaisa pienu
- Atdala trešdaļu no mīklas, tajā iemaisa kokosriekstu skaidiņas
- Pārējai mīklai pievieno izkausētu šokolādi un kakao
- Ietaukotā veidnē klāj pusi no brūnās masas
- Virsū liek baltās kokosriekstu masas pikas
- Pārklāj ar atlikušo šokolādes masu un nolīdzina
- Sakarsētā krāsnī 180°t cep ~30 min
- Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež un pārlej ar šokolādes mērci
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru