gardā šoko/koko kūka


Šorīt, braucot tramvajā, lasīju SHAPE, un mani "paķēra" viena ņammīgi laba bilde...Tad, nu, izdomāju pati pamēģināt uztaisīt un, lūk, rezultāts








Nepieciešams:

  • 100 g sviesta/margarīna (es dodu priekšroku sviestam)
  • 50 g šokolādes
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote vanilīncukura
  • 2 olas
  • 2/3 glāzes miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēd.k. piena
  • 20 g kokosriekstu skaidiņu (var arī vairāk)
  • 1 tējkarote kakao (nav obligāti)
  • šoko mērce


Kas jādara?
(iesaku vispirms pārlasīt visus norādījumus un tad tikai ķerties pie gatavošanas :))
  • Sasmalcinātu šokolādi ūdens peldē izkausē
  • Sviestu, cukuru, vanilīncukuru un mazu šķipsniņu sāls saputo
  • Pievieno istabas temperatūrā paturētas olas (vienu pēc otras, nevis abas uzreiz)
  • Pievieno miltus, cepamo pulveri
  • Iemaisa pienu
  • Atdala trešdaļu no mīklas, tajā iemaisa kokosriekstu skaidiņas
  • Pārējai mīklai pievieno izkausētu šokolādi un kakao
  • Ietaukotā veidnē klāj pusi no brūnās masas
  • Virsū liek baltās kokosriekstu masas pikas
  • Pārklāj ar atlikušo šokolādes masu un nolīdzina
  • Sakarsētā krāsnī 180°t cep ~30 min
  • Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež un pārlej ar šokolādes mērci
Bon appétit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru