Kas nepieciešams?
(skaits un svars atkarīgs no jūsu gaumes un vēlmēm - cik pers. vēlaties pagatavot un kas jums garšo vairāk, kas mazāk. Pati es gatavoju 4 cilvēkiem)
- 4 lieli kartupeļi
- 150 g žāvēta bekona (var izmantot arī desu)
- 200 g šampinjonu
- 1 neliels sīpols
- 100 ml saldā krējuma
- 1 tējk. kartupeļu cietes
- 50 g siera
- 1 paliels tomāts
- sāls
- pipari
- timiāns
- eļļa vai sviests (cepšanai)
Kas jādara?
- sīpolu sasmalcina, šampinjonus sagriež šķēlītēs
- abus liek cepties, pārkaisa ar sāli, pipariem
- sāk karsēt cepeškrāsni (200°)
- kartupeļus sarīvē skaidiņās, sajauc ar sāli, pipariem, timiānu
- pusi rīvēto kartupeļu liek veidnē (es izmantoju šāda veida trauku bez vāka, bet var arī uzreiz sadalīt traukos atbilstoši porciju skaitam)
- virs kartupeļiem liek bekonu, sagrieztu gabaliņos
- tam pa virsu apceptās sēnes
- virs sēnēm kārto atlikušos kartupeļus
- pa virsu pārliek tomātu šķēles
- visu pārlej ar saldo krējumu, kas sajaukts ar kartupeļu cieti
- liek cepeškrāsnī uz apmēram 45 min
- pārber ar rīvētu sieru un cep vēl pāris min
- ņemam laukā no krāsns, pārbaudām, vai kartupeļi mīksti, un ēdam nost, pievienojot krējumu, tomātu mērci u.tml - ko kārojas. Man, piemēram, nevajadzēja neko klāt. :)
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru