ņammīgie rīsi ar olu un dārzeņiem

Pavasaris kaut kur aizkavējies, tāpēc gribas vismaz ēst kaut ko pavasarīgāku - ar lociņiem, zaļumiem utt. Pagatavoju šos rīsus, kas ir līdzīgi Gan Bei ēdienkartē esošajiem rīsiem ar olu un dārzeņiem.


Kas nepieciešams?

  • Wok panna, koka karote
  • 350 g rīsi (parboiled)
  • 4 ēd.k austeru mērce (veikalā atradu tikai Blue Dragon ražojumu)
  • 2 ēd.k sojas mērce
  • 2 olas
  • 4 ēd.k eļļa
  • 2 ēd.k. rīvēti burkāni
  • 4 ēd.k zirņi (var gan saldētus, gan konservētus izmantot)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sīpolloki, sāls, pipari - pēc garšas



Kas jādara?

  • Rīsi jāizvāra un jāatdzesē (ledusskapī; aukstumā atdzesēti tie nelips tik ļoti kopā un būs vieglāk gatavojami)
  • Jāuzkarsē panna, jāielej 2 ēd.k eļļa
  • Jāielej sakulta ola un nepārtraukti jāmaisa, līdz ola iegūst dzeltenīgu nokrāsu un ir tāda kā gabaliņos sadalījusies
  • jāpielej atlikušās 2 ēd.k eļļa
  • Jāpievieno ķiploks
  • Jāpievieno rīsi, viss jāsamaisa
  • Jāpievieno zirnīši, rīvēti burkāni, lociņi, viss jāsamaisa
  • Jāpievieno austeru mērce, sojas mērce, atkal viss kopā jāsamaisa
  • Beigās jāpievieno garšvielas (sāls, pipari)
  • Neilgu laiciņu lai viss kopā pakarsējas un ir gatavs pasniegšanai
  • Pasniegt var, pārberot ar lokiem

Afiyet olsun

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru