alko vistiņa jebšu baltvīnā sautēta vista

Šo recepti atradu uz vienas no tām lapām, kuras agrāk sūtīja pa pastu, lai izmēģinātu un pasūtītu visu grāmatu. Nebiju mēģinājusi, bet uz galda stāvēja tieši vistiņa (man gan bija vistu stilbiņi, kā var redzēt bildē) un baltvīns, tāpēc bija grēks neizmēģināt abus apvienot. :)

Tad, nu, tā...



Kas nepieciešams:

  • svaiga vai saldēta vista (kā jau iepriekš rakstīju, man bija vistu stilbiņi (6), domāju, ka pat ar tiem varētu būt vieglāk)
  • 2 ēd.k. augu eļļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. balto piparu
  • 200 g baltvīna, 1 ēd.k. vīna etiķa
  • 200 g vistas buljona (kubiņš + ūdens)
  • 2 burkāni
  • 200 g mazo sīpolu
  • 1 ēd. k. svaiga, sasmalcināta vai 1 tējk. kaltēta estragona
  • 1 ēd.k. kviešu miltu
(es gatavoju bez vīna etiķa, burkāniem, sīpoliem un estragona)

Kas jādara:

  • Vistu sadala 8 gabalos.
  • Saldētu vistu atkausē un gabaliņus nosusina. Tad vienmērīgi apcep un liek katliņā ar vāku. Pievieno sāli un piparus.
  • Pievieno baltvīnu, vīna etiķi un vistas kubiņa buljonu. Sautē 20 min.
  • Burkānus notīra, sagriež biezās šķēlēs un kopā ar sīpoliem apcep eļļā.
  • Pievieno dārzeņus un sautē vēl 10 min.
  • Pieber estragonu. Buljonu iebiezina ar kviešu miltu un auksta ūdens maisījumu. Vāra apm. 3 - 5 min.
Ēdienu pasniedz ar makaroniem vai rīsiem (man šķiet piemērotāki rīsi) un svaigu dārzeņu salātiem.

Šis ir no tiem ēdieniem, kuru varētu saukt par iiiiiiiinteresantu - respektīvi, ne visiem garšos, bet pārmaiņas pēc der kādreiz ko tādu uztaisīt/nogaršot. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru