Kas nepieciešams?
- 3 1/2 glāze miltu
- 2 olas
- 2 ēd.k. eļļa
- sāls
- ~ 1 glāze ūdens
- pildījums (var būt maltā gaļa, žāvēta gaļa, desa, siers, utt.; es gatavoju ar apceptu gaļu - ceptos pelmeņus un ar maltās gaļas/piena/garšvielu pildījumu vārāmos pelmeņus)
- garšvielas pildījumam, sīpols (pipari, gaļas garšviela, maltās gaļas garšviela, dilles utt.)
Kas jādara?
- jāieber bļodā milti
- jāpievieno olas, eļļa, sāls
- jāsamaisa kārtīgi viss kopā (var arī to visu likt virtuves kombainā)
- pakāpeniski jālej klāt ūdens (jāskatās, lai mīkla rezultātā ir tāda, ka nelīp pie bļodas, bet turas kopā visa vienā gabalā..ja ūdens par daudz, vienkārši jāpievieno nedaudz milti)
- mīklu rūpīgi izmīca/saspaida
- jāietin pārtikas plēvē un uz kādām 30 min - 1h jāliek ledusskapī
- jāizrullē ar mīklas rulli, ar glāzi jāizveido formiņas, jāuzliek pildījums un var taisīt, kādu formu vēlaties; es uztaisīju "mēnestiņu" un tad "asos" galus aizmugurē savienoju kopā)
- pelmeņi gatavi cepšana/vārīšanai
Lai varengardi sanāk!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru