pelmeņi, pelmenīši

Šodien tā iedomājos... kādēļ gan neuztaisīt pelmeņus pašai? Sastāvdaļas nav nekādas īpašās nepieciešamas, varu būt droša par to, kas ir iekšā pelmeņos, un tā...kāpēc gan nē?  :)


Kas nepieciešams?

  • 3 1/2 glāze miltu
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. eļļa
  • sāls
  • ~ 1 glāze ūdens
  • pildījums (var būt maltā gaļa, žāvēta gaļa, desa, siers, utt.; es gatavoju ar apceptu gaļu - ceptos pelmeņus un ar maltās gaļas/piena/garšvielu pildījumu vārāmos pelmeņus)
  • garšvielas pildījumam, sīpols (pipari, gaļas garšviela, maltās gaļas garšviela, dilles utt.)

Kas jādara?

  • jāieber bļodā milti
  • jāpievieno olas, eļļa, sāls
  • jāsamaisa kārtīgi viss kopā (var arī to visu likt virtuves kombainā)
  • pakāpeniski jālej klāt ūdens (jāskatās, lai mīkla rezultātā ir tāda, ka nelīp pie bļodas, bet turas kopā visa vienā gabalā..ja ūdens par daudz, vienkārši jāpievieno nedaudz milti)
  • mīklu rūpīgi izmīca/saspaida
  • jāietin pārtikas plēvē un uz kādām 30 min - 1h jāliek ledusskapī
  • jāizrullē ar mīklas rulli, ar glāzi jāizveido formiņas, jāuzliek pildījums un var taisīt, kādu formu vēlaties; es uztaisīju "mēnestiņu" un tad "asos" galus aizmugurē savienoju kopā)
  • pelmeņi gatavi cepšana/vārīšanai
Ja paliek pāri, var ielikt saldētavā uz šķīvja sakārtotus (bet ne vienu uz otra), pēc kāda mirkļa ņemt laukā un pārlikt vēlamajā traukā vai maisiņā.

Lai varengardi sanāk!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru