Tad, nu, tā...
Kas nepieciešams:
- svaiga vai saldēta vista (kā jau iepriekš rakstīju, man bija vistu stilbiņi (6), domāju, ka pat ar tiem varētu būt vieglāk)
- 2 ēd.k. augu eļļas
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. balto piparu
- 200 g baltvīna, 1 ēd.k. vīna etiķa
- 200 g vistas buljona (kubiņš + ūdens)
- 2 burkāni
- 200 g mazo sīpolu
- 1 ēd. k. svaiga, sasmalcināta vai 1 tējk. kaltēta estragona
- 1 ēd.k. kviešu miltu
(es gatavoju bez vīna etiķa, burkāniem, sīpoliem un estragona)
Kas jādara:
- Vistu sadala 8 gabalos.
- Saldētu vistu atkausē un gabaliņus nosusina. Tad vienmērīgi apcep un liek katliņā ar vāku. Pievieno sāli un piparus.
- Pievieno baltvīnu, vīna etiķi un vistas kubiņa buljonu. Sautē 20 min.
- Burkānus notīra, sagriež biezās šķēlēs un kopā ar sīpoliem apcep eļļā.
- Pievieno dārzeņus un sautē vēl 10 min.
- Pieber estragonu. Buljonu iebiezina ar kviešu miltu un auksta ūdens maisījumu. Vāra apm. 3 - 5 min.
Ēdienu pasniedz ar makaroniem vai rīsiem (man šķiet piemērotāki rīsi) un svaigu dārzeņu salātiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru