Zivju pirkstiņi ar kartupeļu biezeni un mērcīti

Šī būs viens no tiem ēdieniem, kas ir ne tikai garšīgi, bet arī lēti un ātri pagatavojams. Vispār, gatavojot šo, aizdomājos, ka varētu pati taču pamēģināt zivju pirkstiņus uztaisīt, tā arī būs jādara..kaut kad. :)


Kas nepieciešams?

  • Zivju pirkstiņi (kuri nu katram labāk garšo)
  • Kartupeļi (skatoties, cik cilvēkiem gatavosiet)
  • ~1 glāze piens
  • ~280g Sviests
  • 500g saldais krējums
  • muskatrieksts
  • 100g milti
  • sāls
  • no šādām proporcijām mērce sanāk daudz, apmēram 8 cilvēkiem


Kas jādara?

  • Zivju pirkstiņi jāatkausē.
  • Kartupeļus jānomizo, jāvāra līdz tie gatavi.
  • Vārītus kartupeļus jāsastampā kopā ar ~100g sviesta (tas atkarīgs no tā, cik daudz kartupeļi ir), jāpielej glāze piena un jāsamaisa. Pēc garšas - var pievienot vēl sviestu, sāli.
  • Mērcei katliņā jāizkausē 180g sviestam, jāpievieno milti, visu mazliet jāpavāra un jālej klāt uzsildīts saldais krējums, jāpievieno muskatriekstu, sāli, jāmaisa, līdz sabiezē līdz mērces konsistencei.
  • Zivju pirkstiņi jācep zeltaini brūni.
  • Jāpasniedz viss kopā, var pievienot arī lapu salātus ar olīveļļu, piemēram.
  • Kartupeļu biezeni var taisīt arī pēc šīs receptes, tādējādi tas sanāks pikantāks.

Enjoy your meal!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru