Kas nepieciešams?
- Zivju pirkstiņi (kuri nu katram labāk garšo)
- Kartupeļi (skatoties, cik cilvēkiem gatavosiet)
- ~1 glāze piens
- ~280g Sviests
- 500g saldais krējums
- muskatrieksts
- 100g milti
- sāls
- no šādām proporcijām mērce sanāk daudz, apmēram 8 cilvēkiem
Kas jādara?
- Zivju pirkstiņi jāatkausē.
- Kartupeļus jānomizo, jāvāra līdz tie gatavi.
- Vārītus kartupeļus jāsastampā kopā ar ~100g sviesta (tas atkarīgs no tā, cik daudz kartupeļi ir), jāpielej glāze piena un jāsamaisa. Pēc garšas - var pievienot vēl sviestu, sāli.
- Mērcei katliņā jāizkausē 180g sviestam, jāpievieno milti, visu mazliet jāpavāra un jālej klāt uzsildīts saldais krējums, jāpievieno muskatriekstu, sāli, jāmaisa, līdz sabiezē līdz mērces konsistencei.
- Zivju pirkstiņi jācep zeltaini brūni.
- Jāpasniedz viss kopā, var pievienot arī lapu salātus ar olīveļļu, piemēram.
- Kartupeļu biezeni var taisīt arī pēc šīs receptes, tādējādi tas sanāks pikantāks.
Enjoy your meal!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru