Trauslā torte

Par godu sesijas noslēgumam nolēmu uzcept torti, tad, nu, te tā ir! :)
Sanāk kaut kas līdzīgs napoleona kūkai, viegli pagatavojama, bet jārēķinās ar to, ka vajadzēs atstāt uz kādu laiku "ievilkties"


Kas nepieciešams?


Mīklai

  • 300g sviests
  • 3 glāzes milti
  • 3/4 glāzes piena

Vaniļas krēmam

  • 2 glāzes piena
  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēd.k. miltu
  • vanilīns/vaniļas cukurs
  • 200g sviests


Kas jādara?


  • Miltus sakapā ar sviestu
  • Izveido bedrīti, tajā lej pienu un turpina kapāt
  • Liek mīklu uz 1 stundu ledusskapī
  • Sadala to 4-6 daļās, izveltnē, sadursta ar dakšiņu, cep gaiši brūnu
  • Saputo krēmam olas ar cukuru
  • Pievieno masai miltus, vanilīnu (pēc garšas var just, cik daudz vēl nepieciešams), vēlreiz saputo
  • Uzvāra pienu
  • Masu ielej katlā un tai pielej tievā strūklā uzvārīto pienu
  • Masu maisot karsē uz mazas liesmas, kamēr tā sabiezē
  • Masu atdzesē un pēc tam pievieno sviestu
  • Smērē to starp kārtām, vairāk vai mazāk - atkarībā no tā, cik daudz kārtas ir
  • Atstāj ledusskapī uz kādām 12 stundām "ievilkties"
Var arī, piemēram, starp divām kārtām iesmērēt ievārījumu, lai nesanāk tik ļoti salda.

Bon archwaeth

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru