Gardās vakariņas/pusdienas

Šai receptei iespaidojos no "Stockmann" atsūtītā bukleta, tas, ka viņi tagad pievieno arī receptes, ir super! :)
Sastāv no: cūkgaļas, kartupeļu biezeņa, sēņu mērces, salātiem.




Kas nepieciešams?

  • 800 g cūkas kakla karbonāde
  • 1 kg kartupeļi
  • 50 g graudu sinepes (var vairāk, var mazāk, atkarīgs no tā, cik "stiprus" ēdienus mīlat)
  • 150 g sviests
  • 600 ml piens
  • 2-3 sīpoli
  • 3 Lauru lapas
  • 200 g šampinjoni
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 600 g saldais krējums
  • Eļļa, sāls, pipari, garšvielas gaļai
  • Salāti - pēc izvēles
  • 200 g mārrutki (nav obligāti nepieciešami - tikai kā piedeva, ja ir vēlme)


Kas jādara?

  • Kartupeļus jānomizo un jāliek vārīties
  • Jāsagriež sēnes un sīpoli
  • Karbonādi jāsagriež porciju gabalos (pabiezos), jāapkaisa ar garšvielām, sāli, pipariem, jācep 2 min. no katras puses uz iepriekš uzsildītas, karstas pannas
  • Jāuzkarsē cepeškrāsns līdz 200°
  • Gaļa jāliek pannā/traukā kuru var likt cepeškrāsnī, var arī cept uz grila restītēm, bet tad iespējams, ka garšvielas (ja tās ir parupjas) var apdegt
  • Sīpolus (1-2), sēnes, 3 ķiploka daiviņas apcep eļļā (līdz sēnes vairs nav ūdeņainas)
  • Mazā katliņā jāsajauc pienu, 1 sīpolu un 1 ķiploka daiviņu, sāli, piparus un lauru lapas
  • Šī masa ir jāuzsilda, lai ievelkas garša, pēc tam jāpievieno sviests
  • Sēnes jāpārlej ar saldo krējumu, jāpievieno sāli, piparus, pāris min pavāra
  • Kartupeļus jāsaspaida, pakāpeniski lejot klāt piena masu (pakāpeniski tādēļ, jo iespējams, ka nedaudz paliks arī pāri)
  • Kad biezenis gatavs, jāsajauc to ar sinepēm, kārtīgi samaisot
  • Visu kopā var pasniegt ar mārrutkiem
  • Salāti pēc izvēles!
Teksts ir dažādās krāsās, jo šeit es esmu sarakstījusi pēc kārtas, kā laika ziņā būtu visizdevīgāk rīkoties, bet krāsa norāda, kura darbība kam ir domāta.


Բարի ախորժակ:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru