Sastāv no: cūkgaļas, kartupeļu biezeņa, sēņu mērces, salātiem.
Kas nepieciešams?
- 800 g cūkas kakla karbonāde
- 1 kg kartupeļi
- 50 g graudu sinepes (var vairāk, var mazāk, atkarīgs no tā, cik "stiprus" ēdienus mīlat)
- 150 g sviests
- 600 ml piens
- 2-3 sīpoli
- 3 Lauru lapas
- 200 g šampinjoni
- 4 ķiploka daiviņas
- 600 g saldais krējums
- Eļļa, sāls, pipari, garšvielas gaļai
- Salāti - pēc izvēles
- 200 g mārrutki (nav obligāti nepieciešami - tikai kā piedeva, ja ir vēlme)
Kas jādara?
- Kartupeļus jānomizo un jāliek vārīties
- Jāsagriež sēnes un sīpoli
- Karbonādi jāsagriež porciju gabalos (pabiezos), jāapkaisa ar garšvielām, sāli, pipariem, jācep 2 min. no katras puses uz iepriekš uzsildītas, karstas pannas
- Jāuzkarsē cepeškrāsns līdz 200°
- Gaļa jāliek pannā/traukā kuru var likt cepeškrāsnī, var arī cept uz grila restītēm, bet tad iespējams, ka garšvielas (ja tās ir parupjas) var apdegt
- Sīpolus (1-2), sēnes, 3 ķiploka daiviņas apcep eļļā (līdz sēnes vairs nav ūdeņainas)
- Mazā katliņā jāsajauc pienu, 1 sīpolu un 1 ķiploka daiviņu, sāli, piparus un lauru lapas
- Šī masa ir jāuzsilda, lai ievelkas garša, pēc tam jāpievieno sviests
- Sēnes jāpārlej ar saldo krējumu, jāpievieno sāli, piparus, pāris min pavāra
- Kartupeļus jāsaspaida, pakāpeniski lejot klāt piena masu (pakāpeniski tādēļ, jo iespējams, ka nedaudz paliks arī pāri)
- Kad biezenis gatavs, jāsajauc to ar sinepēm, kārtīgi samaisot
- Visu kopā var pasniegt ar mārrutkiem
- Salāti pēc izvēles!
Բարի ախորժակ:
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru