Kas nepieciešams?
- 200g jaunlopa filejas
- 200g kartupeļu
- 200ml gatavā steiku mērce (es izmantoju Spilvas ražojumu)
- nedaudz saldais krējums
- 30g svaigas skābās/rūgtās ogas (brūklenes, dzērvenes)
- Sāls, pipari, garšvielas
- Sviests, eļļa (cepšanai)
- timināna zariņš (dekorēšanai)
Kas jādara?
- Jānomizo, jāsagriež šķēlītēs kartupeļi
- Jāuzsilda līdz 200° cepeškrāsns
- Jāizklāj kartupeļu šķēlītes uz cepeškrāsns pannas, kas ietaukota ar sviestu
- Jāapber kartupeļi ar garšvielām (es izmantoju Santa Maria garšvielu kartupeļiem), jāpārlej ar saldo krējumu un jāliek cepeškrāsnī
- Jāsagriež gaļa biezās šķēles, jāapber ar pipariem, sāli, kādu gaļas garšvielu un jāliek cepties no katras puses 1-2 min
- Pēc tam šī gaļa ir jāturpina vēl ~12-15 min cept cepeškrāsnī (vienalga, vai garenā traukā/pannā vai parastā pannā, bet ne kopā ar kartupeļiem)
- Steiku mērce jāielej katliņā, jāpievieno ogas (es pievienoju arī ūdeni, lai nav tik bieza)..un jāuzkarsē
- Kartupeļiem vajadzētu ap to laiku arī jau būt gataviem, bet drošības pēc vajadzētu pārbaudīt
- Tad kārto visu uz šķīvja, gaļu pārlej ar uzkarsēto steiku mērci un dekorē ar timiāna zariņu
Bon eetlus
Silviņ, uzraksti par kebabiem kaut ko.... :))))
AtbildētDzēst