Steiks ar ceptiem kartupeļiem

Iiiideālas vakariņas! :)

Kas nepieciešams?

  • 200g jaunlopa filejas
  • 200g kartupeļu
  • 200ml gatavā steiku mērce (es izmantoju Spilvas ražojumu)
  • nedaudz saldais krējums
  • 30g svaigas skābās/rūgtās ogas (brūklenes, dzērvenes)
  • Sāls, pipari, garšvielas
  • Sviests, eļļa (cepšanai)
  • timināna zariņš (dekorēšanai)
Proporcijas, protams, nav tik strikti jāievēro!


Kas jādara?

  • Jānomizo, jāsagriež šķēlītēs kartupeļi
  • Jāuzsilda līdz 200° cepeškrāsns
  • Jāizklāj kartupeļu šķēlītes uz cepeškrāsns pannas, kas ietaukota ar sviestu
  • Jāapber kartupeļi ar garšvielām (es izmantoju Santa Maria garšvielu kartupeļiem), jāpārlej ar saldo krējumu un jāliek cepeškrāsnī
  • Jāsagriež gaļa biezās šķēles, jāapber ar pipariem, sāli, kādu gaļas garšvielu un jāliek cepties no katras puses 1-2 min
  • Pēc tam šī gaļa ir jāturpina vēl ~12-15 min cept cepeškrāsnī (vienalga, vai garenā traukā/pannā vai parastā pannā, bet ne kopā ar kartupeļiem)
  • Steiku mērce jāielej katliņā, jāpievieno ogas (es pievienoju arī ūdeni, lai nav tik bieza)..un jāuzkarsē
  • Kartupeļiem vajadzētu ap to laiku arī jau būt gataviem, bet drošības pēc vajadzētu pārbaudīt
  • Tad kārto visu uz šķīvja, gaļu pārlej ar uzkarsēto steiku mērci un dekorē ar timiāna zariņu

Bon eetlus

1 komentārs: